Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu10g12kcal1.1g0g0.9g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa5.2g16kcal1.2g0g1.2g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g5.2g31kcal1.3g0.3g2.8g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g11g6.1kcal0.9g0.5g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)2.1g12kcal0.5g0.4g1g0g
Seesaminsiemen3.1g18kcal0.8g0.3g1.5g0.3g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1.6g5.1kcal0.5g0.1g0.3g0.5g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti1.6g8.9kcal0.4g0.2g0.7g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.3g0.2kcal0g0g0g0.3g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl0.5g4.7kcal0g0g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 1.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana84g230kcal13.4g4g17.8g2.2g
Valittu annoskoko42g115kcal6.7g2g8.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna21g57kcal3.4g1g4.5g0.6g
Arvot/100g100g274kcal16g4.8g21.2g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202