Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g250g68kcal3.2g12g0.5g4.2g
Rypsiöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Tomaatti 875g199kcal4.9g30.2g2.6g12.2g
Tomaattimurska 1000g294kcal5.6g53g2g19g
Kookosmaito 1000g2083kcal20.2g28.1g213.3g4.9g
Kalaliemikuutio 25g76kcal2.5g8.5g3.5g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri25g102kcal0g25g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g25g93kcal0.3g21g0.8g0g
Katkarapu 375g257kcal54.1g0g4.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8200g6783kcal181.6g355.6g503.6g81.2g
Valittu annoskoko4100g3391kcal90.8g177.8g251.8g40.6g
Annoskoko puolitettuna2050g1696kcal45.4g88.9g125.9g20.3g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=175763