Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2101g1261kcal31.5g273.1g2.1g18.9g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g525g578kcal89.3g8.4g23.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g350g98kcal2.1g20.8g0.7g8.8g
Sipuli (kuorittu)350g95kcal4.6g16.8g0.7g6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g18kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g219g131kcal2.2g9.8g8.8g1.3g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl350g420kcal11.9g12.6g35g0g
Rypsiöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Hillosipulisäilyke 175g85kcal2.1g16.6g0.3g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8204g5619kcal290.2g722g170.6g76.4g
Valittu annoskoko4102g2809kcal145.1g361g85.3g38.2g
Annoskoko puolitettuna2051g1405kcal72.6g180.5g42.7g19.1g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725