Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2100g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)700g126kcal12.6g12.6g2.1g14g
Sipuli 182g55kcal2.3g8.7g0.4g3.1g
Porkkana 280g92kcal1.7g15.6g0.6g7.1g
Peruna, vanha, kuorittu 280g213kcal5.3g43.4g0.6g2.8g
Parsakaali brokkoli 280g98kcal12.9g5.5g0.8g7g
Tomaattisose tomaattipyree 98g75kcal4.4g12.6g0.2g1g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g28g1.4kcal0.1g0.1g0.1g0g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Selleri, annos 50g140g20kcal1.4g4.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8204g1390kcal83.6g210g9.8g70.6g
Valittu annoskoko4102g695kcal41.8g105g4.9g35.3g
Annoskoko puolitettuna2051g347kcal20.9g52.5g2.5g17.7g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958