Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali998g211kcal12g33.9g2g21g
Porkkana, keskikokoinen 65g998g280kcal6g59.4g2g25g
Sipuli (kuorittu)399g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Inkivääri, tuore, silputtu16g13kcal0.3g2.8g0.1g0.3g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g12g27kcal1.3g4.6g0.4g0g
Vesi1597g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g40g351kcal0g0g39.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8208g2031kcal53.4g247.6g90.6g107.2g
Valittu annoskoko4104g1015kcal26.7g123.8g45.3g53.6g
Annoskoko puolitettuna2052g508kcal13.4g61.9g22.7g26.8g
Arvot/100g100g25kcal0.7g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=360174