Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2430g21489kcal0g0g2430g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g1044g1357kcal136.8g3.1g86.7g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl180g254kcal8.5g16.6g17.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton180g38kcal0.5g2.9g0g0.2g
Valkoviinietikka (Rajamäen)180g36kcal0g11.7g0g0g
Ruokasuola jodioitu 90g2.3kcal0.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8208g46352kcal292.8g68.6g5067.6g0.4g
Valittu annoskoko4104g23176kcal146.4g34.3g2533.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna2052g11588kcal73.2g17.2g1266.9g0.1g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485