Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 75g35kcal0.4g6.3g0.1g1.4g
Vispikerma Flora 20%94g206kcal2.8g4.7g18.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Sokeri 48g194kcal0g47.6g0g0g
Valkuainen (100g)19g7.9kcal1.8g0.3g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen37g12kcal1.2g1.8g0g0g
Leivinjauhe 3.7g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 37g125kcal3.7g25.5g0.4g1.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g19g12kcal0.7g0g4.7g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen47g337kcal0g0g37.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana822g2139kcal21.6g241.8g122.6g5.4g
Valittu annoskoko411g1070kcal10.8g120.9g61.3g2.7g
Annoskoko puolitettuna206g535kcal5.4g60.5g30.7g1.4g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147