Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 18g66kcal2.1g0g6.5g0g
Maissiöljy 10g89kcal0g0g10.1g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste2.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Lanttu 28g7.9kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Nauris 14g3.8kcal0.1g0.6g0g0.3g
Sipuli 6.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 3.1g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Maissitärkkelys 5.2g18kcal0g4.4g0g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 187g344kcal35.6g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana823g1072kcal77g14.6g78.4g2g
Valittu annoskoko411g536kcal38.5g7.3g39.2g1g
Annoskoko puolitettuna206g268kcal19.3g3.7g19.6g0.5g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750