Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g112g370kcal9.6g60.2g10.2g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen42g304kcal0.4g0.4g33.8g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g113g95kcal1.2g20.6g0.5g2g
Kuohukerma,valio,2dl56g192kcal1.1g1.7g19.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g85g397kcal6.3g54.9g16.9g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana823g2749kcal37.2g284g162.2g12.4g
Valittu annoskoko412g1374kcal18.6g142g81.1g6.2g
Annoskoko puolitettuna206g687kcal9.3g71g40.6g3.1g
Arvot/100g100g334kcal4.5g34.5g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133163