Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 400g2902kcal4.8g1.6g325.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 390g1338kcal39.7g273g4.7g13.6g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)140g448kcal21g65.8g10.6g25.2g
Sokeri 680g2760kcal0g679.3g0g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g12g37kcal1.3g7.2g0.8g3.4g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Raparperi 2000g674kcal13.8g110g2g28g
Kaneli, jauhettu, annos 2g8g21kcal0.3g6.4g0.3g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8220g17756kcal276g2319.4g777.4g149.6g
Valittu annoskoko4110g8878kcal138g1159.7g388.7g74.8g
Annoskoko puolitettuna2055g4439kcal69g579.9g194.4g37.4g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=293595