Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 801g609kcal15g124.1g1.6g8g
Porkkana 801g262kcal5g44.5g1.6g20.4g
Vesi1067g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 32g283kcal0g0g32g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen534g176kcal17.6g26.2g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss534g283kcal30.4g28.3g2.7g16.5g
Arkirae (Valio), annos 100g267g187kcal32g9.3g2.7g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas61g190kcal6.1g38.1g1.4g11g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8g8.3kcal0.6g1.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8224g3997kcal213.4g543.6g84g112.2g
Valittu annoskoko4112g1999kcal106.7g271.8g42g56.1g
Annoskoko puolitettuna2056g999kcal53.4g135.9g21g28.1g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369