Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 75g25kcal0.5g4.2g0.2g1.9g
Parsakaali, keitetty, suolaa 38g13kcal1.7g0.7g0.1g0.9g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 56g13kcal1g1.2g0.2g1.3g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 38g8.1kcal0.3g1.1g0.2g0.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g38g7.6kcal0.2g1.4g0.1g0.5g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl75g64kcal1.1g3.3g5.3g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g28g79kcal5.3g0g6.2g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]38g124kcal10.1g0g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana825g682kcal41.2g26.4g42.8g10.8g
Valittu annoskoko412g341kcal20.6g13.2g21.4g5.4g
Annoskoko puolitettuna206g171kcal10.3g6.6g10.7g2.7g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758