Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 3.7g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g13g40kcal1.2g9.4g0.3g1.4g
Linssi-punainen (raaka)18g54kcal4.4g8.9g0.2g1.6g
Juuriselleri 25g7.9kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Palsternakka 28g18kcal0.1g3.3g0.1g1.3g
Oliiviöljy 3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Valkokaali keräkaali 94g26kcal1.1g3.8g0.2g2g
Lihaliemi laimennettu 25g4.7kcal0g0.8g0.2g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 2.5g7.3kcal0.3g0.4g0.5g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana824g432kcal16.8g64.8g11g17.4g
Valittu annoskoko412g216kcal8.4g32.4g5.5g8.7g
Annoskoko puolitettuna206g108kcal4.2g16.2g2.8g4.4g
Arvot/100g100g53kcal2g7.9g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251