Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1994g1261kcal59.8g95.7g69.8g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta665g2392kcal86.4g465.2g14g23.3g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 199g568kcal30.9g0.4g49.8g0g
Hiiva 100g74kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Voi 332g2410kcal4g1.3g270.1g0g
Tattarijauhot, annos 100g831g2941kcal58.1g631.3g16.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8240g19293kcal504.6g2390g841.4g60.4g
Valittu annoskoko4120g9646kcal252.3g1195g420.7g30.2g
Annoskoko puolitettuna2060g4823kcal126.2g597.5g210.4g15.1g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599