Taikinoitu lohi

6-7 annosta
500 g valmista voitaikinaa
n. 1 kg (2 kpl) kirjolohifileetä
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 tl sitruunapippuria
n. 1/2 tl suolaa

Täyte
1 pkt (150 g) pakastettua pinaattia
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl Valio voita / rypsiöljy
1 prk (120 g) Valio smetanaa/ranskankerma
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
150 g katkarapuja

Poista fileistä nahka ja mahdolliset ruodot.

Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla.

Valmista täyte.

Sulata ja valuta pinaatti kuivaksi.

Hauduta pinaattia ja sipulia voissa.

Lisää smetana ja mausteet joukkoon.

Keitä kunnes neste on imeytynyt.

Sulata ja valuta katkaravut.

Hienonna karkeaksi ja sekoita pinaattiseokseen.

Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi.

Leikkaa taikina täyteen noin 3 cm:n pituisia viiltoja (taikinasta tulee "verkkomainen" ;) . Nosta toiselle fileelle täyte ja nosta toinen file päälle.

Nosta täytetyt kalafileet taikinalle ja kääri kala siihen.

Kypsennä 200 asteessa noin 45 min. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Krista74

Krista74 sanoi...

Suluissa se, mitä oikeasti tuli laitettua ruokaan ja sen mukaan kalorit laskettu!

sunnuntai 22.02.2009 klo 12:10

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voitaikina keskiarvo, täytteetön 1141g5725kcal60.4g381.3g444.5g19.1g
Kirjolohifilee 1894g3131kcal317.2g0g208.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton69g14kcal0.2g1.1g0g0.1g
Pinaattipakaste 150g183g26kcal3.5g0.7g0.9g2.4g
Sipuli (kuorittu)126g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Rypsiöljy 32g283kcal0g0g31.9g0g
Ranskankerma Valio274g767kcal6.8g9.6g76.7g0g
Katkarapu 411g281kcal59.3g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8256g20521kcal898g797.4g1534.2g47.4g
Valittu annoskoko4128g10261kcal449g398.7g767.1g23.7g
Annoskoko puolitettuna2064g5130kcal224.5g199.4g383.6g11.9g
Arvot/100g100g249kcal10.9g9.7g18.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106880