Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow346g1230kcal24.2g277.1g2.8g0g
Maito,kevyt (valio) 100g2887g1328kcal92.4g138.6g43.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 116g145kcal12.7g0.3g10.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 385g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g10g1kcal0.1g0g0g8.2g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g385g1109kcal25.8g232.5g6.5g22.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8256g7624kcal310.4g1297g126g61g
Valittu annoskoko4128g3812kcal155.2g648.5g63g30.5g
Annoskoko puolitettuna2064g1906kcal77.6g324.3g31.5g15.3g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157