Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 40g11kcal0.7g1.2g0.2g0.8g
Herkkusieni 27g4.2kcal0.6g0.1g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)23g6.3kcal0.3g1.1g0g0.4g
Kiinankaali raaka 100g40g7.2kcal0.6g0.9g0.1g0.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g8g1.4kcal0.1g0.1g0g0.2g
Porkkana 21g7kcal0.1g1.2g0g0.5g
Voi 1.3g10kcal0g0g1.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1g9kcal0g0g1g0g
Paprika, punainen8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.2g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 6.7g1.6kcal0.1g0.1g0g0.2g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g6.7g7.3kcal0.5g1.3g0g0.3g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl13g45kcal0.3g0.4g4.7g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g13g31kcal0.9g6.5g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana826g287kcal8.6g26.8g14.8g9g
Valittu annoskoko413g144kcal4.3g13.4g7.4g4.5g
Annoskoko puolitettuna207g72kcal2.2g6.7g3.7g2.3g
Arvot/100g100g35kcal1g3.2g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416