Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 44g317kcal0.5g0.2g35.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 52g66kcal5.8g0.1g4.7g0g
Kaurahiutale 18g65kcal2.5g9.9g1.3g1.7g
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.7g0.7g2g
Sokeri 63g256kcal0g63g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g87g102kcal2.4g3.5g8.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Leivinjauhe 1.7g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Mustikka metsä- 87g38kcal0.4g5.6g0.5g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana826g2111kcal35g252.4g102.8g13.2g
Valittu annoskoko413g1056kcal17.5g126.2g51.4g6.6g
Annoskoko puolitettuna207g528kcal8.8g63.1g25.7g3.3g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932