Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 96g390kcal0g95.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl400g1360kcal8g12g140g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g520g2907kcal43.7g286g176.8g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g2120g2968kcal74.2g445.2g95.4g4.2g
Mansikka,pakaste Rainbow1000g350kcal5g70g5g19g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8272g15949kcal261.8g1818.2g834.4g46.4g
Valittu annoskoko4136g7975kcal130.9g909.1g417.2g23.2g
Annoskoko puolitettuna2068g3987kcal65.5g454.6g208.6g11.6g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148100