Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 112g38kcal3.4g5.5g0.1g0g
Vesi112g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Tattarijauho, Myllynparas72g245kcal9.3g48.5g1.2g3.8g
Ruisjauho, 1 dl16g50kcal1.7g10.1g0.4g2.2g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.7g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g4.5g33kcal0g0g3.6g0g
Kananmuna kuoreton 49g71kcal6.2g0.1g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana828g1181kcal50.4g191.4g21.8g15.2g
Valittu annoskoko414g590kcal25.2g95.7g10.9g7.6g
Annoskoko puolitettuna207g295kcal12.6g47.9g5.5g3.8g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363