Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 263g63kcal4.8g5.8g0.8g6g
Porkkana, keskikokoinen 65g57g16kcal0.3g3.4g0.1g1.4g
Valkosipuli 5.2g5.7kcal0.4g0.9g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi2.6g7.3kcal0.2g0.2g0.6g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 44g56kcal9.4g0g2g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia44g66kcal7.4g0g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana829g427kcal45g20.6g14.8g15g
Valittu annoskoko415g213kcal22.5g10.3g7.4g7.5g
Annoskoko puolitettuna207g107kcal11.3g5.2g3.7g3.8g
Arvot/100g100g52kcal5.4g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252454