Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr1200g1464kcal243.6g0g54g0g
Pekoni rasvainen 420g1579kcal50.4g0g155.4g0g
Sipuli 450g136kcal5.6g21.6g0.9g7.7g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 120g333kcal2.4g3.6g33.6g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g150g45kcal1.5g6g0.5g0g
Papu valkoinen, keitetty 300g323kcal25.3g42g1.1g21g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g1500g420kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8280g8599kcal657.6g146.4g491g57.4g
Valittu annoskoko4140g4300kcal328.8g73.2g245.5g28.7g
Annoskoko puolitettuna2070g2150kcal164.4g36.6g122.8g14.4g
Arvot/100g100g104kcal7.9g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94771