Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste80g0kcal0g0g0g0g
Voi 1200g8705kcal14.3g4.8g975.6g0g
Manteli 600g3695kcal144.4g39.6g324g43.2g
Vehnälese 48g110kcal6.4g7.4g2.2g18g
Psylliumkuitu, annos 6g40g20kcal0g0g0g33.2g
Kaakaojauhe sokeroitu 48g203kcal2.7g37.2g4.6g0.4g
Kahvijuoma, keskiarvo 120g3.8kcal0.4g0.4g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1200g3961kcal24g36g420g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka10g40kcal0g9.9g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g400g2064kcal40g91.2g171.2g0g
Raparperi 400g135kcal2.8g22g0.4g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8292g37873kcal470g497g3796.2g200.8g
Valittu annoskoko4146g18937kcal235g248.5g1898.1g100.4g
Annoskoko puolitettuna2073g9468kcal117.5g124.3g949.1g50.2g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905