Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 250g270kcal19.7g40.7g1.5g5.2g
Hunaja67g223kcal0.7g54.6g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore50g13kcal0g4.5g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g50g449kcal0g0g49.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana832g1910kcal40.8g199.6g102.8g10.4g
Valittu annoskoko416g955kcal20.4g99.8g51.4g5.2g
Annoskoko puolitettuna208g478kcal10.2g49.9g25.7g2.6g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384