Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen7.3g53kcal0.1g0.1g5.8g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 85g19kcal1.5g2g0.2g1.8g
Lehtikaali 27g11kcal0.9g1.1g0.2g0.5g
Kesäkurpitsa zucchini 109g20kcal0.6g2.7g0.4g0.8g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g38g23kcal0.3g1.9g1.5g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana832g252kcal7g16g16.2g6.4g
Valittu annoskoko416g126kcal3.5g8g8.1g3.2g
Annoskoko puolitettuna208g63kcal1.8g4g4.1g1.6g
Arvot/100g100g30kcal0.8g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612