Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 28g84kcal5g13.5g0.3g3g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.7kcal0.1g0.8g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g88g53kcal1.3g11.4g0.1g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 131g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g55g82kcal0.5g3.3g7.1g0.4g
Oliiviöljy 22g194kcal0g0g21.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 32g110kcal3.3g22.4g0.4g1.1g
Ohrajauho 24g79kcal2g15.5g0.5g1.8g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 13g35kcal1.1g6.1g0.6g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana833g1285kcal26.8g147g61.8g16.2g
Valittu annoskoko417g643kcal13.4g73.5g30.9g8.1g
Annoskoko puolitettuna208g321kcal6.7g36.8g15.5g4.1g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694