Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 439g626kcal54.9g1.3g45g0g
Sokeri 678g2753kcal0g677.6g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 931g168kcal5.2g23.3g3.7g6.5g
Rypsiöljy 479g4234kcal0g0g478.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1037g3559kcal105.7g726.1g12.4g36.3g
Leivinjauhe 27g47kcal1.4g10.1g0g0.1g
Ruokasooda 27g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl346g2213kcal48.4g11.8g217.8g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g16g58kcal0.6g12.7g0.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g21g85kcal0g21.1g0g0g
Rusina 160g467kcal4.5g95.9g0.8g15.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8320g28420kcal441.4g3159.8g1518.2g116.8g
Valittu annoskoko4160g14210kcal220.7g1579.9g759.1g58.4g
Annoskoko puolitettuna2080g7105kcal110.4g790g379.6g29.2g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431980