Yrttifocaccia

Ohjeesta tulee 2 isoa leipää
Uuni:200C, 20 min

taikina:
sekoita ensin
50g hiivaa
ripaus sokeria
1,5 dl käden lämp.

vettä
lisää
4 dl käden lämp.

maito
0,5 dl käden lämp.

oliiviöljy
2tl suola
2 tl sokeri tai hunaja
kuivattua yrttiä esim rosmariini 1rkl
n. 12-14 dl vehnäjauhoja
vaivaa n. 4 min
peitä liinalla ja anna kohota n. 30min,
kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle ja vaivaa vielä pari min. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pitkulaiset pötköt.

Taputtele pötköt pellille pitkulaisiksi ja litteiksi pötköiksi.

Painele sormella taikinaan pieniä koloja ja peitä liinalla vielä 40 min.

pinnalle mausteöljy joka sivellään pullasudilla:
1dl oliiviöljy
1 valkosipulinkynsi
tuoretta yrttiä

päälle voi painella myös
fetaa
oliiveja
kirsikkatomaatteja

päälle myös
suolaa!

Jäähdytä paistamisen jälkeen ritilällä ilman liinaa

Tulee tosi hyviä! :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1668 grammaa

Liza81
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0g0.9g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 100g34kcal3.1g4.9g0.1g0g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.2g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 228g781kcal23.2g159.2g2.7g8g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana834g2261kcal55.8g332.4g73g17.8g
Valittu annoskoko417g1130kcal27.9g166.2g36.5g8.9g
Annoskoko puolitettuna209g565kcal14g83.1g18.3g4.5g
Arvot/100g100g271kcal6.7g39.9g8.8g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288192