Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g13g44kcal1g9.3g0.3g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.8g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 150g58kcal1.5g10.4g0.3g3.8g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g60g102kcal12g0g6g0g
Basilika, tuore 2g0.5kcal0.1g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.7g4.6kcal0.1g0.1g0.4g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g75g30kcal3.8g3.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0g1.7g0g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana834g540kcal42g49.8g17.4g9.6g
Valittu annoskoko417g270kcal21g24.9g8.7g4.8g
Annoskoko puolitettuna209g135kcal10.5g12.5g4.4g2.4g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531