Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g890g1379kcal124.5g22.2g89g1.8g
Peruna, vanha, kuorittu 635g484kcal11.9g98.5g1.3g6.4g
Porkkana, tuore458g128kcal2.7g25.6g0.9g11.4g
Selleri, annos 50g64g8.9kcal0.6g1.9g0g0g
Lanttu 127g37kcal1.3g5.8g0.4g2.3g
Palsternakka 19g12kcal0.1g2.2g0.1g0.9g
Purjosipuli 13g2.9kcal0.2g0.3g0g0.3g
Persilja 25g6.9kcal0.4g0.3g0.1g2g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g36g32kcal1.1g1.2g2.5g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 1906g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8344g4180kcal285.6g316g188.6g50.6g
Valittu annoskoko4172g2090kcal142.8g158g94.3g25.3g
Annoskoko puolitettuna2086g1045kcal71.4g79g47.2g12.7g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=355915