Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi400g1800kcal26g240g84g12.4g
Mascarpone (250g)800g4176kcal36g36g432g0g
Flora Vanilla 12%1000g1900kcal45g160g120g0g
Sokeri 850g3450kcal0g849.1g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g240g154kcal8.4g0.5g60g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g40kcal0g9.9g0g0g
Suolapähkinä 12g72kcal3g1.2g6g0.9g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 360g153kcal35.3g1.4g0.4g0g
Vispikerma Flora 20%200g440kcal6g10g40g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g300g1677kcal25.2g165g102g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8344g27722kcal369.8g2946.2g1688.8g26.6g
Valittu annoskoko4172g13861kcal184.9g1473.1g844.4g13.3g
Annoskoko puolitettuna2086g6930kcal92.5g736.6g422.2g6.7g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432313