Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g250g1797kcal2.5g2.5g199.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 730g2505kcal74.4g511g8.8g25.5g
Kauralese 150g539kcal27g68.3g11.5g26.2g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g6.2g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 25g44kcal1.3g9.4g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 499g320kcal16g24.1g17.5g0g
Parsakaali brokkoli 624g219kcal28.8g12.2g1.9g15.6g
Kirsikkatomaatti, suomalainen250g50kcal1.5g9.5g0.7g3.5g
Paprika keltainen 300g90kcal2.8g15.3g0.6g6g
Saksanpähkinä 150g1019kcal22g4.9g97.6g23.8g
Kananmuna, omega, 1 kpl412g535kcal53.9g1.2g34.2g0g
Ruokakerma Valio 5%499g300kcal6g14g25g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl37g201kcal1.9g1.1g21g1.6g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta250g1141kcal99.8g0g79.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8360g17515kcal675.8g1347g996.6g204.6g
Valittu annoskoko4180g8758kcal337.9g673.5g498.3g102.3g
Annoskoko puolitettuna2090g4379kcal169g336.8g249.2g51.2g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.1g11.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135472