Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl480g1632kcal67.2g307.2g14.9g26.4g
Vehnänalkio, 0,25 dl100g320kcal29g33g8.1g14g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl200g1800kcal0g0g200g0g
Rahka, valio600g390kcal60g25.2g1.8g0g
Mustikka metsä- 720g317kcal3.6g46.1g4.3g23.8g
Kananmuna kuoreton 880g1255kcal110g2.6g90.2g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 800g274kcal24.5g40g0.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g192kcal0g47.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8376g15191kcal590.6g1697.8g640.2g128.6g
Valittu annoskoko4188g7595kcal295.3g848.9g320.1g64.3g
Annoskoko puolitettuna2094g3798kcal147.7g424.5g160.1g32.2g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203558