Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 641g102kcal13.5g1.9g2.1g9.6g
Parsakaali brokkoli 1922g674kcal88.8g37.5g5.8g48g
Kookoskerma, kara641g1601kcal29.5g8.3g160.1g0g
Sipuli (kuorittu)320g87kcal4.2g15.4g0.6g5.4g
Kalaliemi (kake) (Maggi)128g320kcal7.7g53.8g7.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl144g1297kcal0g0g144.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g38g40kcal3g6.3g0.2g0.8g
Chili paprika punainen96g38kcal1.9g8.6g0g0g
Soijakastike 115g70kcal6g11g0.1g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 51g194kcal2.9g43g0.7g1g
Inkivääri, tuore, silputtu96g77kcal1.7g17.1g0.8g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8384g8999kcal318.4g405.8g644.4g133.4g
Valittu annoskoko4192g4500kcal159.2g202.9g322.2g66.7g
Annoskoko puolitettuna2096g2250kcal79.6g101.5g161.1g33.4g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553