Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)11g2kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Kukkakaali 4.2g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Jauheliha, sika-nauta 14g31kcal2.5g0g2.4g0g
Pekoni rasvainen 3g11kcal0.4g0g1.1g0g
Sinappi 1.1g1.5kcal0g0.2g0.1g0g
Oliiviöljy 0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 3.5g12kcal0.1g0.1g1.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g3.2g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g1.8g2.6kcal0.3g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g141kcal7g1.6g12g1g
Valittu annoskoko42g70kcal3.5g0.8g6g0.5g
Annoskoko puolitettuna21g35kcal1.8g0.4g3g0.3g
Arvot/100g100g166kcal8.3g1.9g14.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178