Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g16g59kcal1.8g10.7g0.7g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.6g0.5kcal0.1g0g0g0g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön3g21kcal0.1g0.1g0.5g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g1g8.9kcal0g0g1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g5g13kcal0.9g2.3g0.4g0.8g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.2g0kcal0g0g0g0.2g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g1.5g8.5kcal0.3g0.3g0.7g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g221kcal6.4g26.8g6.6g3.6g
Valittu annoskoko42g110kcal3.2g13.4g3.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna21g55kcal1.6g6.7g1.7g0.9g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.6g7.8g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214