Lihamureke

Valmistukseen kuluva aika: alle 1 tunti.

1. Sekoita purkki kermaviiliä, pussi sipulikeittojauhetta, 2 kananmunaa ja 4 kynttä valkosipulia puristettuna.

2. Lisää jauheliha sekä raastettu porkkana ja sekoita.

Lisää halutessasi mustapippuria ja muita mausteita.

Suolaa ei tarvitse lisätä, koska sipulikeitto on hyvin suolaista.

3. Muotoile pötkö uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes mureke on kypsä.

VINKKI: voit laittaa lisukkeeksi uunivuokaan murekkeen reunoille esim.

porkkanaa ja herneitä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha19g31kcal3.6g0g1.9g0g
Laktoositon kermaviili (Valio)9g6.1kcal0.3g0.4g0.3g0g
Ranskalainen sipulikeitto-ainekset (Knorr), annos 52g2.4g7.8kcal0.2g1.3g0.1g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.1g1.7kcal0g0.4g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g110kcal9.6g4.4g5.6g0.8g
Valittu annoskoko43g55kcal4.8g2.2g2.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna21g28kcal2.4g1.1g1.4g0.2g
Arvot/100g100g129kcal11.3g5.2g6.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272675