Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 8.2g60kcal0.1g0g6.7g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)11g64kcal0.9g2g5.7g1.4g
Sokeri 10g40kcal0g9.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu8.4g11kcal0.9g0g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön2.3g17kcal0.2g0.2g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g404kcal4.8g28.6g30g3g
Valittu annoskoko43g202kcal2.4g14.3g15g1.5g
Annoskoko puolitettuna21g101kcal1.2g7.2g7.5g0.8g
Arvot/100g100g474kcal5.6g33.6g35.2g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104571