Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 12g18kcal1.6g0g1.3g0g
Sokeri 12g48kcal0g11.9g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 8.5g45kcal0g0g5.1g0g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen8.5g2.8kcal0.3g0.4g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.3g1.3kcal0.1g0g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana86g237kcal4g26.2g13g0.2g
Valittu annoskoko43g119kcal2g13.1g6.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna21g59kcal1g6.6g3.3g0.1g
Arvot/100g100g277kcal4.7g30.6g15.2g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472