Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 25g224kcal0g0g25.3g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g11g14kcal1.4g0g0.9g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl1.9g2.6kcal0.1g0.2g0.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana86g483kcal3g0.6g52.8g0g
Valittu annoskoko43g241kcal1.5g0.3g26.4g0g
Annoskoko puolitettuna21g121kcal0.8g0.2g13.2g0g
Arvot/100g100g564kcal3.5g0.7g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485