Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 7.8g3.6kcal0g0.7g0g0.1g
Vispikerma Flora 20%10g21kcal0.3g0.5g1.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Valkuainen (100g)1.9g0.8kcal0.2g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.9g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.7g0g0.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g1.9g1.2kcal0.1g0g0.5g0g
Sokeri 3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen4.9g35kcal0g0g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana86g223kcal2.2g25.4g12.6g0.4g
Valittu annoskoko43g111kcal1.1g12.7g6.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna21g56kcal0.6g6.4g3.2g0.1g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.7g14.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147