Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)18g5.6kcal0.6g0.8g0g0g
Hiiva 0.9g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Siirappi 7.4g22kcal0g5.5g0g0g
Vehnälese 1.1g2.4kcal0.1g0.2g0g0.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)4.2g16kcal0.5g3.3g0.1g0.6g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.2g8g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana86g173kcal5g35.6g0.4g3g
Valittu annoskoko43g86kcal2.5g17.8g0.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna22g43kcal1.3g8.9g0.1g0.8g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.5g0.5g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881