Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g96g57kcal1.4g12.4g0.1g0.9g
Vesi129g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste33g8.3kcal0.3g1.6g0.1g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy rainbow1g9kcal0g0g1g0g
Sipuli, kokonainen 50g8.4g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Sokeri0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g100g35kcal1g6.5g0.5g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 13g35kcal0.2g0.4g3.5g0g
Jauheliha, sika-nauta 38g84kcal6.7g0g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana840g471kcal19.6g44.6g23.4g4g
Valittu annoskoko420g236kcal9.8g22.3g11.7g2g
Annoskoko puolitettuna210g118kcal4.9g11.2g5.9g1g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188