Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala42g135kcal6.3g24.9g1.1g4.2g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton5.6g18kcal1.3g0.6g1.2g0g
Voi vähäsuolainen 28g205kcal0.3g0.1g22.9g0g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 33g239kcal0.4g0.1g26.7g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g66g230kcal1.1g58.5g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 41g57kcal5.2g0.1g4.1g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton11g36kcal2.6g1.2g2.3g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark28g149kcal2.2g9g11.8g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g56g68kcal1.6g2.5g5.6g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl80g272kcal1.6g2.4g28g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark7.5g40kcal0.6g2.4g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana842g2933kcal46.4g212.6g213.8g8.6g
Valittu annoskoko421g1467kcal23.2g106.3g106.9g4.3g
Annoskoko puolitettuna210g733kcal11.6g53.2g53.5g2.2g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=397045