Herkkusienivuoka

Ruskista pilkotut sienet ja sipulit.

Mausta, esim.

timjami 1/2 tl, basilika 2 tl.

Keitä riisi puolikypsäksi.

Laita ruokaöljyllä kevyesti voideltuun vuokaan kerroksittain ensin suurin osa keitetystä riisistä, sitten sieni-sipuliseos, 4-5 keskikokoista tomaattia viipaloituna, yksi pieni silputtu purjo ja päällimmäiseksi kerrokseksi loput riisit.

Kuorruta sienivuoka juustokastikkeella.

Juustokastike:
Kiehauta vehnäjauhot ruokaöljyssä, lisää vähän kerrallaan 1/2 dl maitoa ja raastettu juusto.

Keitä koko ajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut.

Mausta, esim.

viherpippurilla.

Laita sienivuoka lopuksi n. 50 min ajaksi 200 asteiseen uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Vehnäjauho sunnuntai11g40kcal1.4g8g0.2g0.4g
Oltermanni 17%23g61kcal6.8g0g3.8g0g
Kevytmaito hyla (Valio)113g52kcal3.6g5.4g1.7g0g
Purjosipuli 14g3.1kcal0.2g0.3g0g0.3g
Tomaatti 141g32kcal0.8g4.9g0.4g2g
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl2.4g7.8kcal0.2g0.4g0.6g0g
Kokojyväriisi (Uncle bens), annos 100g45g152kcal3.6g32g1g2.1g
Sipuli 25g7.5kcal0.3g1.2g0g0.4g
Herkkusieni, tuore Pirkka45g11kcal1.1g1.4g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana842g771kcal36g107.2g20.2g10.4g
Valittu annoskoko421g386kcal18g53.6g10.1g5.2g
Annoskoko puolitettuna211g193kcal9g26.8g5.1g2.6g
Arvot/100g100g92kcal4.3g12.7g2.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73620