Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g1000g200kcal12g32g3.5g0g
Basilika, tuore 200g54kcal6.2g2.1g1.6g3.2g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl400g320kcal4g18g28g0g
Risottoriisi (Risella), 60g1360g4760kcal108.8g1020g23.1g40.8g
Valkoviini kuiva 800g548kcal2.5g4.8g0g0g
Voi 56g406kcal0.7g0.2g45.5g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g112g134kcal2.8g6.7g10.1g1.7g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8400g13041kcal285.2g2201g225g100.8g
Valittu annoskoko4200g6521kcal142.6g1100.5g112.5g50.4g
Annoskoko puolitettuna2100g3260kcal71.3g550.3g56.3g25.2g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251423