Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 999g470kcal18.2g71.5g9.2g12.6g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 40g121kcal0g29.6g0g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 27g239kcal0g0g27g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g400g1239kcal48g287.7g10.8g48g
Pellavansiemenet, Pellavainen200g919kcal39.6g2g83.7g61.1g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g599g2158kcal77.9g413.6g18g59.9g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g1399g4895kcal188.8g917.5g40.6g76.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8400g20080kcal745g3443.8g378.6g517g
Valittu annoskoko4200g10040kcal372.5g1721.9g189.3g258.5g
Annoskoko puolitettuna2100g5020kcal186.3g861g94.7g129.3g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273544