Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow799g799kcal183.8g0g7.2g0g
Herkkusieni 679g108kcal14.3g2g2.2g10.2g
Sipuli 599g181kcal7.5g28.8g1.2g10.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g48g50kcal3.8g7.8g0.3g1g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Vesi1199g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g20g44kcal3.4g3.4g1.8g0.1g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%400g759kcal40g20g55.9g0g
Tilli, tuore 400g120kcal14.7g3.6g3.2g8.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g180kcal0g0g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8416g4779kcal544g190.2g184.8g64.8g
Valittu annoskoko4208g2390kcal272g95.1g92.4g32.4g
Annoskoko puolitettuna2104g1195kcal136g47.6g46.2g16.2g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343