Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1000g460kcal32g48g15g0g
Hiiva, 50g100g61kcal13.1g1.1g0.4g0g
Sokeri 280g1137kcal0g279.7g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g62kcal2.2g12g1.4g5.6g
Kananmuna 50g(kpl)100g126kcal11g0.3g9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2200g7549kcal224.2g1540g26.4g77g
Voi 300g2176kcal3.6g1.2g243.9g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g200g640kcal34g92g15g35g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8420g24421kcal640.2g3948.6g622.2g235.2g
Valittu annoskoko4210g12211kcal320.1g1974.3g311.1g117.6g
Annoskoko puolitettuna2105g6105kcal160.1g987.2g155.6g58.8g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224726