Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow800g800kcal184g0g7.2g0g
Herkkusieni 680g108kcal14.3g2g2.2g10.2g
Sipuli 600g182kcal7.5g28.8g1.2g10.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g48g50kcal3.8g7.8g0.3g1g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g20g44kcal3.4g3.4g1.8g0.1g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%400g760kcal40g20g56g0g
Tilli, tuore 400g120kcal14.8g3.6g3.2g8.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g180kcal0g0g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8424g4784kcal544.6g190.2g185g64.8g
Valittu annoskoko4212g2392kcal272.3g95.1g92.5g32.4g
Annoskoko puolitettuna2106g1196kcal136.2g47.6g46.3g16.2g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343